DVSC Schaeffler - SG BBM Bietigheim

DVSC-Bietigheim 26-36. Gyenge játékkal kapott ki a Loki Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya csapatától

Sport

A Debrecen házigazdaként 36-26-ra kikapott Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya csapatától, a német Bietigheimtől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

A DVSC egyszer sem vezetett az egész mérkőzésen.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:

DVSC Schaeffler-SG BBM Bietigheim (német) 26-36 (12-18)

lövések/gólok: 48/26, illetve 44/36
gólok hétméteresből: 7/5, illetve 8/8
kiállítások: 18, illetve 12

A hazaiak keretéből Hornyák Dóra, a vendégektől Danick Snelder hiányzott.

A kezdés előtt avatták fel a DVSC Kézilabda Család Halhatatlanjai feliratú dicsőségfalat a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A legsikeresebb csapatok, illetve azok a játékosok, edzők és a klubhoz közel álló személyek kaptak helyet rajta, akik a legtöbbet tették a szakosztályért. Azok a “halhatatlanok”, akik a helyszínen tekintették meg a meccset, a szünetben emlékplakettet kaptak.

Rendkívül hatékony támadójátékkal kezdett a német bajnok és kupagyőztes, a meccs harmadánál úgy vezetett 14-8-ra, hogy mindössze két lövést hibázott. A hazaiak védekezése nem működött megfelelően, ezért Szilágyi Zoltán vezetőedző már a szünet előtt kikérte a második idejét is, és bár jó néhány taktikai variációval próbálkozott, a különbség nem változott az első félidő végéig.

DVSC Schaeffler - SG BBM Bietigheim
A német Xenia Smits (b) és a debreceni Planéta Szimonetta a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában játszott DVSC Schaeffler – SG BBM Bietigheim mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. szeptember 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Még hét perc sem telt el a második felvonásból, amikor Szilágyi élt az utolsó időkérési lehetőségével is, de csapata időről időre emberhátrányba került, így pedig nem volt esélye a felzárkózásra, sőt a 39. percben már tíz találattal vezetett a Bietigheim. A németek 8-0-s sorozatot produkáltak, és bár erre egy 4-0-s szériával válaszolt a DVSC, a hátralévő időben már nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, és végül meglepően nagy különbséggel kapott ki.

A vendégek mindössze nyolc lövést rontottak a hatvan perc során. Xenia Smits nyolc, Veronika Malá hét, Karolina Kudlacz-Gloc hat, Faluvégi Dorottya két gólt lőtt, Szikora Melinda 34 lövésből tízet védett. A házigazdáknál Töpfner Alexandra volt a legeredményesebb öt találattal.
Az egy győzelemmel és két vereséggel álló DVSC jövő szombaton a dán Odense HB vendége lesz a BL csoportkörében.

DVSC Schaeffler - SG BBM Bietigheim
A német Kelly Dulfer (k), valamint a debreceni Hámori Konszuéla (b) és Vámos Petra a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában játszott DVSC Schaeffler – SG BBM Bietigheim mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. szeptember 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A Debrecen csoportjában a montenegrói Buducnost Podgorica hazai pályán 31-30-ra nyert a svéd IK Sävehof ellen. A házigazdáknál Háfra Noémi nem szerzett gólt.

Szombaton játszották:
A csoport: CSM Bucuresti (román)-Győri Audi ETO KC 23-27 (12-14)
B csoport: Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-26 (15-10)