Melegrekord Debrecenben

Melegrekord dőlt meg Debrecenben

Helyi hírek

A hullámzó frontrendszer előtt ismét megdőlt a hajnali melegrekord: szombat reggel Debrecen Kismacs városrészében csupán 20,3 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel új napi országos rekord született – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján vasárnap.

Azt írták, a korábbi rekord 20,0 fok volt, amit 1981-ben Győrben regisztráltak.

Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig

Vasárnap nagyrészt borult időben lesz részünk, de keleten időszakosan szakadozhat a felhőzet. Ismétlődő jelleggel többfelé várható eső, záporeső, a Dunától keletre zivatarok is kialakulhatnak. Az éjszaka első felében még keleten, majd egyre inkább a középső és déli tájakon valószínű zápor, zivatar, mindeközben kelet felől szakadozik, csökken a felhőzet.
Hétfő délelőtt a Dunántúlon nagyrészt még felhős lesz az ég, és ott előfordulhat eső, záporeső, majd ott is naposra fordul az idő. Az északias szél ma többfelé megerősödik, északnyugaton és északkeleten viharossá fokozódhat, holnapra viszont utóbbi területeken is csak élénk lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható.