Brazília Horvátország negyeddöntő

Szenzációs horvát hajrá a vb-n! Brazília kiesett, Modricék az elődöntőben

Sport

A rendes játékidőben 0-0-ra végződött a Brazília-Horvátország negyeddöntő a katari labdarúgó-világbajnokságon, és bár a brazilok többet támadtak, déli szomszédaink derekasan állták a sarat.

Érdekesség, hogy Horvátországnak a kilencven perc alatt egyetlen, a kaput is eltaláló lövése sem volt.

A hosszabbítás első játékrészének végén aztán megtört a brazil jég, Neymar kényszerítőzött Paquetával, majd eltolva a labdát Livakovic mellett, közvetlen közelről a jobb felsőbe bombázott. Ez volt Neymar 77. találata címeres mezben, amivel utolérte az örökranglista élén a legendás Pelét.

https://youtu.be/uEcpMZXrMP0

A záró negyedórában a brazilok átengedték a területet a horvátoknak, Zlatko Dalic alakulata a 116. percben le is kontrázta ellenfelét, a támadás végén Petkovic 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt – a támadónak szerencséje is volt, a labda ugyanis megpattant az egyik védőn. Horvátország az első, kaput is eltaláló kísérletéből gólt szerzett.

Mivel az állás a folytatásban már nem változott, a továbbjutó sorsáról a tizenegyesek döntöttek: Livakovic rögtön kifogta Rodrygo lövését, s mivel a horvátok egyáltalán nem hibáztak, Marquinhos pedig a negyedik kísérletnél a lécre bombázott, Modricék a párbajban 4–2-vel búcsúztatták a vb-favorit brazilokat, egyúttal bejutottak a torna elődöntőjébe.

(M4 Sport)