Egyesületet alapítottak a DVSC fejlesztése érdekében, Kósa Lajos lett az elnök

Sport

Debrecenben 41 közéleti személyiség – üzletemberek, sportvezetők, sportolók, politikusok – hétfő este megalapította a DVSC hagyományőrző és sportfejlesztő egyesületet.

A DVSC honlapjának keddi beszámolója szerint a társadalmi szervezet célja, hogy a DVSC-t régi sikereinek megismétlésére képes sportvállalkozássá fejlessze. Az alapítók azt az elképzelést akarják megvalósítani, hogy egyre szélesebb társadalmi háttér álljon a csapatok mögött, sportszakmai fejlesztések sora valósuljon meg, erősebb gazdasági feltételek szolgálják sikerességüket.

Elszántság mutatkozik az iránt, hogy a labdarúgócsapat és a női kézilabdacsapat egységet alkotva “régi fényében ragyogjon”.

Az egyesület héttagú elnökséget választott, és Kósa Lajos országgyűlési képviselőt, korábbi polgármestert választotta elnöknek. Elnökségi tag lett Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, Bács Zoltán egyetemi kancellár, Becsky István önkormányzati képviselő (a DVSE elnöke, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője), Dombi Tibor, korábbi válogatott labdarúgó, Tóth Rózsa, egykori kiváló kézilabdázó és Kotosmann Zoltán üzletember.

Az egyesület és a DVSC Kézilabda Kft. keddi sajtótájékoztatóján Papp László elmondta, az egyesület fogja megvásárolni a DVSC Futballszervező Zrt.-ben lévő 73 százalékos tulajdonrészt Szima Gábortól és családjától, míg az önkormányzatnál marad 25 százalék. A városvezető szerint főként magán felajánlásokból fedezik majd a tulajdonrész-vásárlást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük