Luxusjachton bukott le Szijjártó, miközben a Facebookon arról posztolgatott, hogy mennyire nagyon dolgozik

Ország

Az Adrián fotózták le a 4. leggazdagabb magyar, Szijj László jachtján vasárnap Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert.

Miután észrevették, hogy felvételek készülnek a hajó utasairól, a hajó eltűnt a térképről – írta meg az Átlátszó.

Szijjártó Péter a Lady MRD nevű luxusjachton nyaralt a családjával. A lap azt írja, Szijjártót vasárnap a Szíjj László által birtokolt máltai offshore cég tulajdonában lévő luxusjachton látták és fotózták az Adrián, Horvátországban, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra.

Az Átlátszó fotósa vasárnap egy gumicsónakból kapta lencsevégre Szijjártó Péter külügyminisztert a 7 milliárd forintos luxusjachton.

Szíjj az építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást elnyert az elmúlt években, Mészáros Lőrinccel is több közös cége van, és a Forbes legutóbbi gazdaglistája szerint a 4. leggazdagabb magyar – emlékeztet a HVG.

A képeket egy gumicsónakból készítette az átlátszós újságíró, mikor pedig észrevették ezt, a hajó legénységének két tagja jetskivel ment oda hozzá, hogy megtudják, miért készítenek felvételeket a hajóról és az utasokról – teszi hozzá a lap.

Orbán: a magyar ember börtönben érzi magát, ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert

A cikk szerint negyed óra múlva a Lady MRD-en kikapcsolták az AIS-t (Automatic Identification System), a tengeri navigáció legfontosabb berendezését, és a luxusjacht eltűnt a térképről.

Miközben nyaralt, Szijjártó Péter sorra posztolta ki a Facebook-oldalára, hogy mennyire dolgozik az irodájában. Hétfőn például ezt:

“Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán. Ma reggel a három balti külügyminiszterrel, Edgars Rinkēvičs lett, Urmas Reinsalu észt és Linas Linkevicius litván kollégával beszéltünk, majd egyeztettem Miniszterelnök úrral, aki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tárgyalt telefonon”

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/192624722230086

Vasárnap pedig ezt:

„Az európai politikai közvéleményt továbbra is a minszki helyzet foglalkoztatja. Ma telefonon beszéltem is erről Josep Borrellel, az Európai Unió külügyi főképviselőjével és Heiko Maas német külügyminiszter-kollégával”

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/192452235580668

“A miniszter a szabadságán is dolgozik” – reagált Szijjártó államtitkára

Igen, a miniszter szabadságát tölti, és közben dolgozik. Számos külügyminiszterrel tárgyalt telefonon, foglalkozott a beruházás-ösztönzési támogatásokkal, velem pedig a nemzetközi sporteseményekre vonatkozó – koronavírussal kapcsolatos – szabályokat dolgozta ki.

A külügyminiszter általános munkatempóját még az ellenfelei is elismerik, a szabadsága sem telik munka nélkül.

A képmutatás csúcsa, hogy azok, akik folyamatosan a magánélet szentségéről és sérthetetlenségéről beszélnek, leselkednek, és fényképeket készítenek egy, a családja körében lévő emberről

– közölte Facebook-oldalán Menczer Tamás külügyi államtitkár.

https://www.facebook.com/menczer.tamas/posts/3161828687230100

Ezek szerint vezetékes telefon is van a jachton.