Július 16-án kezdődik az NBI következő szezonja

Sport

A bajnokságot ezúttal is körmérkőzéses formában, 3 x 11 bajnoki forduló keretében bonyolítják le.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2016/2017-es NB I férfi felnőtt labdarúgó-bajnokság versenyszabályzata szerint a küzdelemsorozat július 16-án, szombaton kezdődik és 2017. május 28-án fejeződik be.

A bajnokságot ezúttal is körmérkőzéses formában, 3 x 11 bajnoki forduló keretében bonyolítják le. A 23-33. fordulót úgy sorsolják majd ki, hogy a 2015-2016. évi OTP Bank Liga NB I. bajnokság 1-6. helyezettjeinek hatszor otthon és ötször idegenben, a bajnokság többi résztvevőjének pedig ötször otthon és hatszor idegenben kell játszaniuk.

A bajnoki sorrend azonos pontszám esetén az alábbiak szerint alakul:
1. a bajnokságban elért több győzelem;
2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól;
4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége;
5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól;
7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés;
8. sorsolás.

Utánpótlással kapcsolatos szabályok:

A bajnokságban résztvevő sportszervezetek kötelesek az utánpótlás korosztályban U19, U17, U15 és U14 korosztályú férfi/fiú illetve U18, U15 korosztályú leány bajnokságokban csapatokat szerepeltetni. A csapatok versenyeztetésének feltételei az országos szintű komplex utánpótlás versenyrendszerben kerülnek kiírásra.

A bajnokságban résztvevő sportszervezetek kötelesek U16 korosztályú férfi csapatot versenyeztetni abban az esetben, ha az U17 korosztályú férfi csapatuk az I. és II. osztályú bajnokságban vesz részt.

Az előírt korosztályos utánpótlás bajnokságokban a sportszervezethez, vagy a sportszervezettel szerződést kötött utánpótlás nevelő sportszervezethez igazolt labdarúgók szerepelhetnek együttműködési megállapodás alapján.

Az U13-U12, U11-U10, U9-U8, U7-U6 korosztályú fiú és leány csapatok szerepeltetése az OTP Bozsik program keretében az MLSZ Elnökség határozatának megfelelően kötelező.

Az I. osztályú U19 korosztályú bajnokcsapat az UEFA előírásai szerint vesz részt a 2017-2018. évi korosztályos Bajnokok Ligája küzdelmeiben.