Késsel rontott a rendőrökre egy hajdú-bihari férfi

Rendőrség

Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek egy hajdú-bihari és egy szabolcsi férfit, aki rendőröket fenyegetett és támadott meg a hétvégén – közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn.

Az egyik eset múlt pénteken történt. A Hajdú-Bihar megyei elkövető családjával egyre erőszakosabban viselkedett – ezért értesítették a rendőrséget -, majd miután hátba szúrt egy férfit, egy élelmiszerüzlethez ment, amelynek ajtaját ököllel kezdte el ütni. A helyszínre érkező rendőrök felszólították, hogy cselekményét hagyja abba.

A férfi ekkor egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrök felé indult, megölésükkel fenyegette őket, és ezt akkor sem hagyta abba, amikor újabb rendőri egység kapcsolódott be az intézkedésbe.

Végül a megerősítő erőként érkező rendőr testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, majd több rendőr közös erőfeszítésével megbilincselték és előállították.

Az ügyészség a 31 éves többszörösen, köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A másik eljárás egy előállításban lévő büntetett előéletű szabolcsi férfi ellen indult. A férfi vasárnap – miután megrongálta a rendőrségi előállító helységet, megközelítőleg 100 ezer forintos kárt okozva – megöléssel fenyegetett meg több rendőrt és egyikük általa ismert rokonát arra az esetre, ha nem engedik szabadon.
A nyomozó ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és indítványozta letartóztatásukat – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük