Vádat emelnek az emberre támadó kutyák gazdája ellen

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a férfi ellen, akinek kutyái a megalapozott gyanú szerint megtámadtak és többször megharaptak egy férfit.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy férfi tett bejelentést 2016. január 23-án 12 óra 30 perc körül a rendőrségre arról, hogy Debrecen, Hosszúpályi úton egy férfit látott, rövid véres ujjú pólóban, akit két kutya kísért.

A helyi körzeti megbízott azonnal a helyszínre ment, ahol nem találta meg sem a férfit, sem a kutyákat. Időközben a rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai azonban arról értesítették, hogy egy férfit a Hosszúpályi útról kórházba vittek, akit elmondása szerint kutyák haraptak meg.

A rendőrök adatgyűjtést hajtottak végre és megállapították, hogy a sértett 12 óra körül debreceni otthonából egyedül sétálni indult a Kondoros csatorna irányába, a Hosszúpályi út mentén. Ekkor egy tanya felől odaszaladt három kutya, amelyek rátámadtak. A kutyák a férfit többször megharapták, ezért ő a Kondoros csatornán is átgázolt, hogy elmeneküljön, de az ebek oda is követték, majd a férfi egy fadarabbal próbált védekezni. A kutyák a sértettet folyamatosan követték és támadták a Hosszúpályi útig. A sértett megállt az út közepén, hogy az arra járó autósoktól segítséget kérjen, de két kutya még ekkor is a követte őt. Egy arra járó gépkocsivezető észrevette a sérült férfit, akit autójával azonnal orvoshoz vitt.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 39 éves férfi a kutyatámadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járőrök azonosították a kutyák 54 éves tulajdonosát, akit otthonában elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály a T. Tibor ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.