Kutyák támadtak rá, többször megharapták

Rendőrség

Egy férfi tett bejelentést 2016. január 23-án 12 óra 30 perc körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját arról, hogy Debrecen, Hosszúpályi úton egy férfit látott, rövid véres ujjú pólóban, akit két kutya kísért.

A helyi körzeti megbízott azonnal a helyszínre ment, ahol nem találta meg sem a férfit, sem a kutyákat. Időközben a rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai azonban arról értesítették, hogy egy férfit a Hosszúpályi útról kórházba vittek, akit elmondása szerint kutyák haraptak meg.

A rendőrök adatgyűjtést hajtottak végre és megállapították, hogy a sértett 12 óra körüli időben debreceni otthonából egyedül sétálni indult a Kondoros csatorna irányába, a Hosszúpályi út mentén.

Ekkor egy tanya felől odaszaladt három kutya, amelyek rátámadtak. A kutyák a férfit többször megharapták, ezért ő a Kondoros csatornán is átgázolt, hogy elmeneküljön, de az ebek oda is követték, majd a férfi egy fadarabbal próbált védekezni. A kutyák a sértettet folyamatosan követték és támadták a Hosszúpályi útig. A sértett megállt az út közepén, hogy az arra járó autósoktól segítséget kérjen, de két kutya még ekkor is a követte őt. Egy arra járó gépkocsivezető észrevette a sérült férfit, akit autójával azonnal orvoshoz vitt.

n3759793Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 39 éves férfi a kutyatámadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járőrök azonosították a kutyák 54 éves tulajdonosát, akit otthonában elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság T. Tibor ellen – szabadlábon hagyása mellett – gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytatja a nyomozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.