Lövöldözés volt Bőnyben, meghalt egy rendőr

Rendőrség

10:48

A Kisalföld úgy tudja, az idős férfi még azelőtt lőtt a rendőrökre, hogy azok bekopogtak volna hozzá. Illegálisan tartott fegyverek miatt akartak nála házkutatást tartani.

A helyszínről elvittek egy fiatal, kisírt szemű rendőrnőt, hozzá pszichológus érkezett.

10:25

Az Origo információi szerint a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőséges szervezet egyik tagjánál tartottak házkutatást a Győr-Sopron megyei Bőnyben.

A településre vezető utakat lezárták, a helyszínen vannak a terrorelhárítók is. A Kisalföld szerint egy 74 éves férfi lőtte le a rendőrt, a férfit tűzharcban elfogták, hátlövést kapott.

bony

A Kisalföld tudósítása szerint sok a rendőr a településen, arra kérték a helybelieket, hogy maradjanak otthon, zárják be az ajtókat. A feltételezett elkövetőről úgy tudni, néhány éve elvesztette a fiát, a tragédia után teljesen bezárkózott.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.