Hűtőket loptak Balmazújvárosban

Rendőrség
A rendőrök elfogtak két helyi férfit, akik a gyanú szerint elloptak két hűtőt egy balmazújvárosi családi ház garázsából.

A rendőrök 2014. október 11-én 12 óra 30 perckor Balmazújváros, Zrínyi Miklós utcai ingatlanhoz mentek, mert egy férfi bejelentést tett onnan, hogy a családi háza garázsából ismeretlen tettes eltulajdonított két hűtőt. A tulajdonos az egyenruhásoknak elmondta, hogy az épülő háza garázsából – ahol több műszaki cikket is tárolt – hiányzik egy hűtőszekrény és egy borhűtő.

A rendőrök a helyszínen és a környező utcákban adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében.

A beszerzett adatok alapján a nyomozók 2015. február 18-án a sértett házától pár száz méterre házkutatást tartottak, ahol megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított hűtőket. A rendőrök a 27 éves M. Andrást és társát, a 18 éves E. Tamást elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra. A férfiak gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. A helyi lakosok elmondták, hogy a sértett garázsában tárolt két hűtőt felpakolták egy talicskára és azokat átvitték M. András közelben lévő lakhelyének garázsába.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a két terhelttel szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.