A mennyezeten keresztül tört be a 14 éves fiú

Rendőrség
A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 14 éves konyári fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint a fiú 2014. december 20-án 2 óra 40 perc körüli időben az egyik nádudvari Nemzeti Dohányboltba akart bejutni, hogy onnan értékeket tulajdonítson el. Az ott talált fejszével betörte a bejárati ajtó üvegét, felfeszítette a rácsot, de mivel megszólalt a riasztó, elmenekült.

A fiú néhány nappal később, 2014. december 23-án 4 óra 40 perc körüli időben elment Nádudvaron a Balázs Lajos utcában lévő bolthoz, ahol a mennyezetet egy fejszével kibontotta, majd leereszkedett a vásárlótérbe és az ott talált szatyrokba különböző árucikkeket pakolt össze, azonban mivel megzavarták, azokat hátrahagyta és elmenekült.

A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, illetve megnézték a boltban lévő kamerafelvételt is, melynek alapján keresni kezdték a felvételen látható személyt.

A fiút a rendőrök 2015. január 13-án 2 óra körüli időben fogták el, miután bejelentés érkezett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy ismeretlen személy Nádudvaron egy lakóház ablakán keresztül bemászott a lakásba, ahol a nappaliban lévő pénztárcából több tízezer forint készpénzt tulajdonított el. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtésének eredményeként a szomszédos telken elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiút, akit előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.