Békemenet

Buszokkal hordják az erdélyi magyarokat a Békemenetre

Ország

12 év, javarészt kétharmados kormányzás után úgy érzik, erődemonstrációt kell tartaniuk az ellenzék ellen.

„Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, csakúgy, mint eddig minden alkalommal, ezúttal is utazást szervez a budapesti Békemenetre. Az EMNT és a Néppárt szervezésében eddig minden alkalommal részt vehettek a nagyváradi, illetve erdélyi magyarok a magyarországi Békemeneteken. Ezúttal is várják az érdeklődőket és jelentkezőket az EMNT nagyváradi székhelyén …”

– szúrta ki a Népszava a nagyváradi Bihari Naplóban megjelent felhívásban.

Kihagyhatatlan! Akciós a Békemenet-csomag az Orbán-webshopban

A Néppárt élére vasárnap újraválasztott Csomortányi István a Népszavának elmondta, Erdély több megyéjében szerveződnek ilyen utak, van ahol a Néppárt, van ahol „baráti társaságok” révén, de pontos számot nem tud mondani. A tömeges részvételt nem tartja veszélyesnek, mert szerinte

elhanyagolható azok száma, akik oltottan is megbetegedtek. De annak a lehetősége is fennáll, hogy indulás előtt mindenkinek gyorstesztet végzünk. Maximálisan minden óvintézkedést meg fogunk tenni. Bár hatósági tiltás nincs, önkorlátozások vannak az utazásra vonatkozóan, mi mindenképpen úgy szervezzük, hogy vigyázzunk egymásra. Nem hiszem, hogy ilyen körülmények között nagyobb lenne a veszély, mint akárki részéről, aki Magyarországról érkezik a Békemenetre”

– mondta a lapnak Csomortányi István.