Zöldterületre húzna fel egy lakóparkot a debreceni önkormányzat, az ellenzéki képviselő ezt nem hagyná

Helyi hírek

A csütörtöki debreceni közgyűlésen kiemelt fejlesztési területté nyilvánítanák a városrészt, hogy egy gigantikus, kb. 1000 lakásos lakóparkot húzhassanak fel – figyelmeztet Mándi László.

A momentumos önkormányzati képviselő szerint a Tócóvölgy melletti zöldterület ügyében, pártja nevében nemmel fognak szavazni, és erre biztatják a többi ellenzékit is.

Mint írja, az első ütemben a Nagyrét közel felét, 15 hektárt terveznek beépíteni és lebetonozni, egy olyan területet, amit az itt lakók jelenleg is pihenésre használnak.

 A Nagyrétre a Momentum lakópark helyett egy emberközeli, kulturált szabadidőparkot, valamint egy gondozott zöldterületet álmodott meg pár hónappal ezelőtt. Sőt: egyértelműen közöltük, hogy kormányváltás esetén állami forrásokat keresünk egy ilyen zöld fejlesztés megvalósítására, hiszen az minden debreceninek előnyös lenne. Ennek a szabadidőparknak a helyére akar most a városvezetés egy szokásos fideszes betondzsungelt építeni

– emlékeztet korábbi ötletükre.

Azt is kifogásolja, hogy a Tócóskert és a Tócóvölgy 20 ezer fős összlakosságát úgy emelnék meg 15 százalékkal, hogy orvosi ellátásból és óvodai férőhelyekből már most is hiányt szenvednek az itt élők, a közúti és közösségi közlekedés zsúfoltságáról nem is beszélve.

A déli városrészt javasolja

Természetesen lakásépítésre, a lakások kínálatának bővítésére SZÜKSÉG VAN Debrecenben. Normalizálni kell a lakások árát, aminek a legjobb piaci eszköze az ingatlanok számának növelése. Elérhető árú bérlakásokkal pedig a fiatalok életkezdését és önálló lakhatását is segíteni kell – írja Mándi.
De ezt nem egy már így is túlzsúfolt lakóövezet zöldövezetében kell megvalósítani, ami egyébként egész Debrecen számára kiváló városi szabadidőpark lehetne! A lakáskínálat bővítésére és új lakóparkok építésére a déli városrész a legmegfelelőbb. Egyrészt a meglévő rozsdaövezetek felszámolásával, másrészt az üres telkek hasznosításával. Hiszen a legtöbb munkahely jelenleg a Déli Ipari Parkban jön létre, így a leglogikusabb ezek környékére költöztetni a város új lakóit, ezen munkahelyek új munkavállalóit
– olvasható a képviselő bejegyzésében.