Cseh Katalin és Donáth Anna az Európai Bizottsághoz fordulnak Göd helyzete miatt

Ország

Cseh Katalin és Donáth Anna, a Momentum EP-képviselői az Európai Bizottsághoz fordultak Göd ügyében, amit a polgármesterrel közös videóban jelentettek be.

Balogh a videóban vázolja a problémát: a magyar kormány minden szükséges támogatást megadott a Samsung akkumulátorgyárnak, és még többet is annál, míg a gödi helyiek mindig is szkeptikusak voltak a beruházás kiváltságos státuszát illetően, most pedig már gyakorlatilag semmi beleszólásuk nincs, hogy mi történik a területen. A kiemelt gazdasági övezetté nyilvánítással gazdaságilag ellehetetlenítik a várost, mert a gyár a bevételei után már nem a városnak fog adózni, így Göd költségvetésének egyharmada elveszik. Emellett a jövőben sem az önkormányzatnak, sem az gödi lakosoknak nem lesz beleszólása abba, hogy mi történik az ipari park területén, mit és hol építenek, vagy hogy milyen környezetszennyező tevékenységet végezhetnek. Ez az új döntés egy fontos üzenetet hordoz: akik ellenzéki polgármestert mertek választani, azok súlyos következményekkel és Orbán Viktor bosszújával nézhetnek szembe.

A jogállamiság és Göd védelme érdekében Cseh és Donáth a Renew Europe frakcióval együtt az igazságügyi biztoshoz, valamint az Európai Bizottság értékek és átláthatóságért felelős alelnökéhez fognak fordulni, mert az intézkedésekre nem látnak más valós indokot, csak az ellenzéki vezetés gyengítését. Emellett az Európai Bizottsághoz is fordulnak azzal a kéréssel, hogy vizsgálják meg, a Samsungnak nyújtott állami támogatást jogszerűen nyújtották-e, valamint akadnak e további jogi, vagy gazdasági problémák a projekttel.

“Mint EP-képviselők, mindent meg fogunk tenni, amit tudunk, hogy megvédjük Göd érdekeit, mert ez a város a helyieké, és nem Orbán Viktoré.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.