Nézz le rá! – Lezárult az országos fotómaraton középiskolásoknak

Kultúra

Több mint száz képet készítettek és töltöttek fel a MODEM fotómaratonján részt vett középiskolások, akiknek január 24-én mintegy 4 óra alatt kellett Debrecen három magaslati pontjáról felvételeket készíteniük.

A MODEM-ből induló és ott záruló versenyre a debreceni középiskolások mellett Nagyváradról, Nyíregyházáról és a környező kisebb településekről is érkeztek diákok. A fotómaraton sajátosságaként a három magaslati fotópontot a helyszínen ismertettük, a diákok így improvizáció alapján a Nagytemplom, a nagyerdei stadion és a legnagyobb belvárosi bevásárlóközpont negyedik emeleti parkolójának szintjéről készíthettek felvételeket Debrecen innen látható részeire lenézve. Ugyancsak a rendhagyó verseny részeként a 4 óra során készített és feltöltött fényképeket a szakmai zsűri – Somosi Rita, Szarka Klára és Szalai Kata – még aznap értékelte, és 24-én este át is adtuk a legjobbaknak ítélt díjakat (többek között fényképezőgépeket, okosórát és egyéb technikai eszközöket, illetve fotóképzési lehetőségeket).

Az első 10 helyezett:

  1. Gyöngyösi Bence, Leonardo Média Akadémia, Nyíregyháza
  2. Miklósi Petra, Művészeti Líceum, Nagyvárad
  3. Muszka Tamás, DSZC Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma
  4. Szabó Dániel, DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma
  5. Hartman Zsolt, Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium
  6. Zefer Szilvia Petra, Művészeti Líceum, Nagyvárad
  7. Dankó Tamás, Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma
  8. Kovács Anna, Tóth Árpád Gimnázium
  9. Szalóki Lili, Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma
  10. Bajza Bence, DSZC Vegyipari Szakgimnázium

Valamennyi munka ettől a hét végétől látható a MODEM oldalán (www-modemart.hu), illetve a művészeti központ facebook oldalán közönségszavazást indítunk minden pályázó anyagából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.