A DK támogatja a civilek által kezdeményezett akkugyár-ellenes népszavazást

Helyi hírek

Támogatjuk a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében! – közölte Varga Zoltán, a DK debreceni országgyűlési képviselője.

Mint közleményében rámutat, mostanra széles társadalmi összefogás jött létre Debrecenben a tervezett akkumulátorgyár megépítésének megakadályozására, így elkészült az első, pártok felett álló, civil helyi népszavazási kezdeményezés a gyár ellen. Ez lehet az egyetlen megoldás arra, hogy a hagyományosan kormánypárti városban a többség megvédhesse otthonait és városát a környezetkárosító akkugyártól – írja Varga.

A Demokratikus Koalíció támogatja a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében! A Debrecenben létrejött társadalmi összefogásra az jelentheti az egyetlen veszélyt, ha a közös ügyet megpróbálják pártpolitikai mederbe terelni. Ezt nem szabad megengedni. A DK szerint egy ilyen rendhagyó helyzetben, egy kormánypárti városban az a legjobb megoldás, ha az ellenzéki pártok hátra lépnek, és nem osztják meg a tiltakozó debrecenieket pártpolitikai törésvonalak mentén

– írja a képviselő.

A DK ezt teszi és erre kéri a többi ellenzéki pártot is; így tudunk segíteni a debrecenieknek, hogy megvédjék otthonaikat az akkumulátorgyár súlyos következményeitől – közölte Varga Zoltán.

Mint emlékezhetünk, a DK a Civil Fórummal együtt néhány napja kijelentette, hogy pártok által kezdeményezett népszavazást nem támogat.