DVSC Sola

Női kézilabda Európa-liga: megszerezte harmadik győzelmét a DVSC

Sport

A Debrecen házigazdaként 25-21-re legyőzte a norvég Sola HK csapatát a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, C csoport:

DVSC Schaeffler-Sola HK (norvég) 25-21 (13-13)
lövések/gólok: 45/25, illetve 35/21
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 4/3
kiállítások: 10, illetve 8 perc

A hazaiak keretéből Hornyák Dóra és Jovana Jovovic hiányzott. A lendületes debreceni kezdésnek köszönhetően a negyedik perc elején 4-1 volt az állás, a folytatásban pedig a ritmusos támadójáték miatt állandósult a két-háromgólos különbség.

A DVSC védekezésére nem lehetett panasz, de a támadók ebben az időszakban még jobban működtek. Az első félidőben az utolsó percek meglehetősen kaotikusan alakultak, mindkét oldalon több labdaeladással és kihagyott lövéssel, a norvégok végül egy 3-0-s sorozattal zártak, így döntetlen volt az állás a szünetben.

A második felvonás elején már a Sola vezetett kettővel, de Hámori Konszuéla továbbra is jól teljesített, bátran kézilabdázott, és az ő vezérletével 7-1-es sorozatot produkált csapata. A magabiztos, 20-16-os előny csakhamar egy találatra olvadt, ráadásul Szilágyi Zoltán pihenőt adott Hámorinak. A vezetőedző időt kért, majd a hajrában Catherine Gabriel büntetőt védett, ezzel biztosította a – találkozót 4-1-es szériával záró – hazaiak sikerét.
Hámori, Füzi-Tóvizi Petra és Töpfner Alexandra négy-négy góllal zárt, a túloldalon Rinka Duijndam volt a legjobb játékos 13 védéssel.

A három győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyén álló DVSC egy hét múlva a dán Nyköbing Falster otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.

Korábban:
D csoport: Paris 92 (francia) – Praktiker-Vác 26-24 (12-15)
vasárnap játsszák:
A csoport: Molde Elite (norvég)-Siófok KC 16.00 B csoport: Ikast HB (dán)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 18.00

Fotó: DVSC kézilabda