Újabb aprósággal bővült a debreceni állatkert szürkemarha-családja

Helyi hírek

Bő egy héttel a Molli névre keresztelt üszőborjú születése után újabb pirók apróság érkezéséről adhat hírt a debreceni állatkert, ugyanis négy napra rá, január 27-én az intézmény másik tehene is életképes utódot hozott a világra. A féltestvéréhez hasonlóan kifogástalan étvágyú és szépen erősödő, Pollinak elnevezett kis üsző születése óta megtekinthető gondoskodó anyja és a család többi tagja társaságában.

Már-már hagyomány, hogy a hortobágyi törzsállományból származó debreceni tenyészcsapat évről évre gyarapodik a késő téli és kora tavaszi időszakban, arra azonban jó ideje nem volt példa, hogy a látogatók egyszerre két borjú cseperedését is végigkövethessék a Nagyerdő fái alatt.

A debreceni állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.