Más tulajdonában lévő erdőből vágott ki fát a hajdúnánási férfi

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a lopott fa értékesítése útján jutott nagyobb összegű pénzhez.

A hajdúnánási férfinak a sértett volt a munkaadója. 2021. november 19-én a délutáni órákban a vádlott megjelent a sértett haszonélvezetében lévő erdőben és a magával vitt láncfűrésszel 3 darab, 55, 72, illetve 78 centiméter tőátmérőjű kocsányos tölgyet vágott ki, majd azt a későbbiekben ismeretlen személynek eladta.

A vádlott a kb. 13 köbméter fa kivágásával és ellopásával közel 400.000 forint kárt okozott a sértettnek, amely teljes egészében megtérült, mivel a vádlott azt az eljárás során részére készpénzben megfizette.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdóböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a lopáshoz használt láncfűrészt kobozza el.