Rangos elismerésben részesült a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzora

Egyetem Helyi hírek

Markhot Ferenc Emlékérmet kapott Póka Róbert, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzora, aki kiemelkedő gyógyító, oktató és tudományos tevékenységéért vehette át a szakmai elismerést szerdán Egerben.

A kitüntetést az első magyar orvosképzőhely, az egri Schola Medicinalis megalapításának 251. évfordulója alkalmából rendezett Markhot Emlékülésen adták át a Debreceni Egyetem professzorának a Markhot Ferenc Oktatókórházban.

Póka Róbert 2013 és 2019 között vezette a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát, most is gyógyít, oktat, kutat, tagja számos hazai és nemzetközi szakmai társaságnak. Nagyon fontos számára a tanítás, büszke arra, hogy a hallgatók szavazatai alapján többször megkapta „Az év oktatója” elismerést.

Elégedett betegek, büszke hallgatók, jókedvű munkatársak – ezek a legfontosabb szakmai céljaim. Az oktatás első számú kötelesség számomra. Fontos küldetés, hogy a rám bízott diákok útját egyengessem. Mintegy 150 diplomamunka, illetve TDK-pályamunka készült témavezetői irányításommal, a magyar, illetve külföldi negyedéves és hatodéves orvostanhallgatók négy alkalommal szavaztak meg az „Év oktatójának”

– mondta a hirek.unideb.hu-nak a professzor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük