Vízmértékkel ütötte haragosát a debreceni férfi

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy korábbi nézeteltérés miatt közúton keveredett szóváltásba a sértettel és őt egy vízmértékkel többször megütötte.

A vádlott 2019. augusztus 19-én reggel 09:00 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett Debrecenben és haladása során észrevette, hogy ismerőse halad előtte szintén személygépkocsival.

A vádlott a sértettet megelőzte, megállt, majd a sértettet is megállásra szólította fel. A sértett megállt, az autóból kiszállt és a két férfi között szóváltás alakult ki egy korábbi nézeteltérés miatt.

A vitatkozást követően a sértett visszaült a gépkocsiba, miközben a feldühödött vádlott a saját gépkocsijából kivett egy vízmértéket és azzal a sértett felé indult. Kinyitotta a vezető ülés felőli ajtót és miközben a sértett megpróbált kiszállni, a vádlott a vízmértékkel a feje irányába csapott, azonban az ütés a gépkocsit érte.

Ezt követően a vádlott a vízmértékkel kétszer megütötte a sértettet, ami a bal karját, illetve a nyakát találta el.

A bántalmazást követően a vádlott beült az ajtójába és elhajtott.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló zózódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, a sérült testtájékokra, valamint az elkövetés eszközére, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A vádlott a vízmértékkel a sértett gépkocsijában 45.000,- Ft rongálási kárt okozott, amit az eljárás során megtérített.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.