Csapadékvíz-elvezető gerincvezeték építését segíti az EU egy debreceni utcában

Helyi hírek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.3.3-16 Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések tárgyú felhívására való sikeres pályázata révén Debrecen önkormányzata az utóbbi esztendőkben a város több utcájában tudta megoldani a zárt rendszerű csapadékvíz-elvezetést – közölte az önkormányzat. Ebbe a fejlesztési programba illeszkedik a Tarján utcának a Gyimes utca és Bognár Rezső utca közötti szakaszán a csapadékvíz-elvezető gerincvezeték kiépítése is az Új Főnix Terv keretében.

Ez a projekt 220 méternyi gerincvezeték megvalósítását foglalja magában az úttest helyreállításával és szegélykövek elhelyezésével együtt. A kivitelezés teljes költsége bruttó 49.767.297 forint, melyből – a TOP-6.3.3-16-DE1-2017-00002 „Debrecen, Tarján utca csapadékvíz elvezetése” elnevezésű projekt keretében – 30.440.000 forint a TOP-támogatás (szerk.: tehát uniós pénz), 19.327.297 forint az önkormányzati önerő.

Az építési munkálatokat a kivitelező Kuszi Kft. 2020. május 25-én kezdi meg, s várhatóan a nyár végére fejezi be.

A polgármesteri hivatal kéri az ott lakókat és az arra közlekedőket, hogy a kivitelezés ideje alatt a mindenkori aktuális ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően, a kihelyezett jelzéseknek megfelelően közlekedjenek!