Saját költségén újítja fel az ingatlant a Tankcsapda, ha megkapja az ingyen próbatermet Debrecenben

Helyi hírek

A Böszörményi úti volt szovjet laktanya egyik felújításra váró épületrészébe költözhet a Tankcsapda, ha az erről szóló előterjesztést augusztus 22-i ülésén elfogadja a városi közgyűlés. Papp László polgármester azt mondta: számára morális kérdés is, hogy Debrecen ikonikus zenekara megfelelő helyen tudjon készülni.

Az idén 30 éves Tankcsapda neve összefonódott Debrecennel, a zenekar eddigi életműve elismerésre méltó. Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018-ban Lukács Lászlónak, a Tankcsapda alapítójának és vezetőjének Pro Urbe díjat adományozott.

A Tankcsapda egy igazi debreceni ikon. A zenekar tagjai mindig hangsúlyozzák debreceniségüket. A Tankcsapda örökké debreceni marad. Számomra morális kérdés is, hogy méltó helyre kerüljön a zenekar

– mondta a tájékoztatón Papp László polgármester.

A zenekar jelenlegi debreceni próbahelyét és raktárát kinőtte, ezért keresett új épületet. A város tulajdonában álló Böszörmény úti korábbi szovjet katonai laktanya egyik épületrésze alkalmas lehet arra, hogy oda beköltözhessen a Tankcsapda. A 191,4 négyzetméteres helyiséget próbateremként és raktárként használná a zenekar. Az épületrész felújításra szorul, de mivel minden irányból távol van a lakóépületektől, alkalmas lehet arra, hogy ott próbáljon a Tankcsapda.

Az épületrészben jelenleg a Debreceni Tankerületi Központ 18 oktatási intézményének selejtezendő ingóságai találhatók, amelyeket a Tankerület a vagyonkezeléséből visszaadott az önkormányzatnak. Csak a selejtezés befejezése után tudja elfoglalni az épületrészt a Tankcsapda.

A debreceni önkormányzat a selejtezett bútorok és tárgyak elszállítása után a legégetőbb karbantartási munkákat elvégezteti, de a további felújítás már a zenekar dolga lesz.

A Tankcsapda vállalta, hogy az ingatlant saját költségén felújítja, vizesblokkot alakít ki, korszerűsíti az elektromos hálózatot, megoldja a hűtést-fűtést és a hangszigetelést.

A Tankcsapda legalább tíz éve keres egy megfelelő próbahelyet és raktárt, ahol megfelelő körülmények között készülhetünk. Most a szeretett városunk segítségével végre megtalálhattuk az ideális helyszínt

– mondta Lukács László, a Tankcsapda vezetője.

Fotó: Miskolczi János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.