Kettétört a BMW, 180-nal csapódott oszlopnak a 20 éves sofőr – 10 ember halt meg az utakon a hétvégén

Ország

Tízen haltak meg a hosszú hétvégén az ország közútjain – írta a rendőrség a honlapján szerdán.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint péntektől kedd éjfélig 247 olyan baleset történt, amely sérüléssel végződött. A halálos baleseteken túl 76 olyan is volt, amelyben súlyosabban is megsérültek.

A hosszú hétvégén a rendőrök 762 embert fogtak el, közülük 104-et az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 540 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 95 embert ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő.

Kitértek arra is, hogy augusztus 16-án 0 óra és augusztus 20-án 24 óra között a rendőrök és a katonák 63 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. 27 embert megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 11 határsértőt fogtak el. Egy ember ellen embercsempészés,9 ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – közölte az ORFK.

A hosszú hétvége legdurvább balesete a 82-es főúton (!) történt, ahol egy fiatal sofőr 180-nal, a megengedett sebesség duplájával csapódott egy oszlopnak. A férfi a helyszínen meghalt, az autó pedig szó szerint kettétört:

Az RTL Klub helyszíni riportban számolt be az eset részleteiről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.