Oktatási és gazdaságfejlesztési kérdésekről tárgyalt Debrecenben a francia nagykövet

Helyi hírek

Hivatalos látogatáson fogadta Eric Fournier francia nagykövetet Komolay Szabolcs kulturális, oktatási és szociális ügyekért felelő alpolgármester 2017. június 8-án. A diplomatát 2015 szeptemberében nevezeték ki Franciaország budapesti nagykövetének, azóta két alkalommal járt Debrecenben.

Komolay Szabolcs alpolgármester az Új Főnix Terv hat pilléréről tájékoztatta a nagykövetet, külön kiemelve a gazdaságfejlesztés és az oktatás területét. Szólt a városban működő Alliance Francaise egyesületről, valamint a Debreceni Nemzetközi Iskoláról, amelynek szakmai fejlesztéséhez támogatást ajánlott a francia diplomata. Az alpolgármester tájékoztatást adott Debrecennek az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím megszerzését célzó pályázatáról is.

Eric Fournier a francia kultúra debreceni jelenlétéről érdeklődött; megjegyezte, hogy ma meglátogatta a Csokonai Színházat, a Modemet, és részt vett egy a Debreceni Egyetemen rendezett, többek közt Émile Zola művészetével foglalkozó konferencián. A diplomata szeretne mind szorosabb kapcsolatot kialakítani Franciaország és Debrecen között.