Ellenőrnek adta ki magát a 2-es villamoson

Helyi hírek Rendőrség

Álellenőrt fogtak a valódiak. A DKV szakemberei egy utas jelzése alapján figyeltek fel a csaló ellenőrre 2016. február 2-án. A férfit az ellenőrök átadták a rendőrségnek, aki a helyszínen elismerte tettét.

A Doberdó utcai forgalomirányító központban kedden délelőtt egy utas jelezte, hogy a villamoson egy gyanúsan viselkedő férfi megkülönböztető jelzések nélkül jegyellenőrzést végzett az utasok körében.

A CAF-villamosokon található kamerarendszernek köszönhetően a felvételek alapján az elkövetőt sikerült beazonosítani, így az egyik megállóban a DKV jegyellenőrei a férfit elfogták, majd értesítették a rendőrséget.

A rendőrjárőrök az álellenőrt a helyszínen kikérdezték, aki elismerte a tettét, majd az elkövetőt a rendőrkapitányságra szállították. A cég megtette a rendőrségi feljelentést.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. köszöni a lakosság segítségét, egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a jelgyellenőrök jól felismerhető jelzésekkel, karszalaggal és jelvénnyel rendelkeznek. A járműveken jegyellenőrzést csak ezek a szakemberek jogosultak végezni.

A CAF-villamosokon található kamerarendszer növeli az utasok biztonságát, segíthet az egyéb bűncselekmények elkövetőinek a beazonosításában is. A Társaság arra törekszik, hogy megfelelő forrást találva, valamennyi járművére felszereltessen kamerarendszert.