Folytatódik a Science Café

Egyetem

Bőrgyógyászat a mindennapokban” címmel Gáspár Krisztián, a Debreceni Egyetem Bőrgyógyászati Klinikájának orvosa tart előadást a Science Caféban.

Az ismeretterjesztő sorozat kéthetente népszerűsíti közérthető formában a Debreceni Egyetem legfrissebb tudományos eredményeit, érdekességeit. Ezúttal bőrünk kerül „terítékre”, az emberi szervezet takarórétege, amely különösen érzékeny, ezért különleges bánásmódot igényel. Ugyanakkor a legárulkodóbb is, hiszen a legkülönbözőbb praktikák ellenére sem tagadhatjuk le korunkat: bőrünk öregedése elárul minket.

A Science Café soron következő előadásából megtudhatjuk, milyen az egészséges bőr, és mit tehetünk azért, hogy az is maradjon? És mi a teendő, ha valamilyen bőrbetegség formájában felüti fejét a baj? Mik a tünetek, hova fordulhatunk, hihetünk-e a TV-ben, interneten reklámozott csodaszereknek, vagy jobb inkább szakorvoshoz fordulni?

Természetesen szó lesz a sokakat érdeklő-érintő apróságokról, a kullancsokról, a napfény jótékony, vagy éppen ártalmas hatásairól is, és mivel az egyetem Bőrgyógyászati Klinikáján Égési Osztály is működik, az ott zajló munkával is megismerkedhetnek az érdeklődők Gáspár Krisztián allergológus, immunológus szakember jóvoltából 2016. február 3-án 17 órától a megszokott helyszínen, a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.).