Növekszik a debreceni repülőtér utasforgalma

Gazdaság Helyi hírek

Az idén augusztus végéig 113 ezer utas vette igénybe a debreceni repülőtér szolgáltatásait, ami 13 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest – közölte a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója szerdán.

Herdon István tájékoztatása szerint egyre több üzleti és turisztikai célból utazó magyar és határon túli román, szlovák és ukrán utas választja a debreceni repülőteret kiinduló repülőterének, amely kevesebb mint egy óra alatt elérhető Miskolcról, Nyíregyházáról vagy Nagyváradról, illetve a Partium más városaiból, de Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és Budapestről is akár 2 órán belül elérhető.

Folyamatosan növekszik a beutazó angol és holland turisták, és a kelet-magyarországi régióban eltöltött vendégéjszakák száma is – tette hozzá.

Herdon István beszámolt arról is, hogy az év utolsó négy hónapjában jelentős forgalombővülésre számítanak: a szeptemberi charterjáratok után októberben a Wizz Air légitársaság elindítja Debrecenből új járatát Milánó Bergamo repülőterére.

A debreceni légikikötőben igazán decemberben kezdődik az élet, amikor a Wizz Air megnyitja új bázisát, és már heti 21 járattal köti össze a cívis várost az Európai Unió stratégiailag hat fontos gazdasági és turisztikai központjával: Londonnal, Eindhovennel, Milánóval, Párizzsal, Brüsszellel és Malmővel – jelezte a Xanga vezérigazgatója.