Cserediákok a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Százötven külföldi diák érkezett a Debreceni Egyetemre (DE) az Erasmus+, az ISEP és más kétoldalú hallgatói csereprogramok keretében, a hallgatók az új tanév első félévét töltik a cívisvárosban – közölte az egyetem sajtóirodája szerdán.

Közleményük szerint az Erasmus+ programmal Törökországból jött a legtöbb diák, rajtuk kívül belga, francia, olasz, lengyel és német vendéghallgatók is az intézményben végzik el a 2015/2016-os tanév első félévét.

Az ISEP-program, valamint egyéb bilaterális egyetemi kapcsolatok keretében amerikai, kínai, koreai és kazah diákok is a cívisváros egyetemét választották, így összesen mintegy 150-en töltenek el hat hónapot a Debreceni Egyetemen. A hallgatók legtöbbje orvostudományi, műszaki, informatikai, bölcsész vagy közgazdasági képzésben vesz részt.

A külföldi fiatalokat szerdán délután orientációs programon ismerkedhettek meg a DE történetével, a várossal, az egyetemi és nemzeti Könyvtár szolgáltatásaival, valamint tájékoztatták őket a magyar nyelvű kurzusokról és a tanév őket érintő kulturális és szórakozási lehetőségeiről is.

A Debreceni Egyetem 400 Erasmus-partnerrel rendelkezik Európa-szerte, így nemcsak fogad, hanem küld is diákokat külföldre: ebben a tanévben mintegy 150 debreceni hallgató tanul majd mások mellett Hollandiában, Spanyolországban, Olaszországban és Németországban – közölte az egyetemi sajtóiroda.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük