Elfogadta költségvetését a hajdú-bihari önkormányzat

Gazdaság Helyi hírek

Hajdú-Bihar megye önkormányzati közgyűlése 321 millió 558 ezer forint bevételi és kiadási főösszeggel pénteken elfogadta 2015. évi költségvetését.

Pajna Zoltán, a testület fideszes elnöke kiemelte: a központi költségvetés az idén 4 milliárd 891,3 millió forintot biztosít a megyei önkormányzatok feladatainak ellátására, amelyből a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat támogatása 283 millió forint.

Ez az összeg megegyezik az előző évi támogatás összegével, és a negyedik legnagyobb a megyei önkormányzatok között – tette hozzá Pajna Zoltán megjegyezve, hogy a váratlan kiadások finanszírozására 500 millió forint kiegészítő támogatást különített el a megyei önkormányzatoknak központi költségvetés.

Elmondta azt is, hogy a saját bevételekkel együtt a megyei önkormányzat összes bevétele 316 millió 191 ezer forint lesz az idén.

A hajdú-bihari közgyűlés pénteki ülésén az önkormányzat idei költségvetését 310 millió 737 ezer forint költségvetési bevétellel és 321 millió 558 ezer forint költségvetési kiadással hagyta jóvá.

A 10 millió 821 ezer forint költségvetési hiányt az önkormányzat belső forrásból, a maradványok igénybevételével finanszírozza – határozott költségvetési rendeletében Hajdú-Bihar megye közgyűlése.