Új doktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács döntése alapján az agrártudományok területén 2, a bölcsészettudományok területén 6, az orvos- és egészségtudományok területén 15, a társadalomtudományok területén 12, a természettudományok területén ugyancsak 12, összesen 47 oktató tett eleget a habilitációs eljárás követelményeinek.

A professor emeritus címben az intézmény öt nyugalmazott egyetemi tanárát – Láczay Magdolna (Egészségügyi Kar), Herdon Miklós (Gazdaságtudományi Kar), Babinszky László, Kátai János (Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar) és Puhl Antal (Műszaki Kar) – részesült.

A professor emeritus címmel az egyetem legkiválóbb professzorainak teljesítményét, az egyetem érdekében kifejtett munkáját ismeri el, egyúttal jogokat és feltételeket biztosít további tevékenységükhöz.

A Debreceni Egyetem Pro Cura Ingenii Díja kitüntetését idén Balkay László (Általános Orvostudományi Kar Orvosi Képalkotó Intézet), Kövér László (Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet) és Márkus Edina (Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet) részére ítélte oda a Tehetségtanács.

A Tankó Béla Emlékdíj idei kitüntetettje Balla József, az Általános Orvostudományi Kar orvosprofesszora és S. Varga Pál irodalomtörténész, a Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

A Debreceni Egyetem a Tudományos Tanács javaslatára a 2020 évi „Az év női kutatója díjat” kimagasló kutatási eredményei és publikációs teljesítménye alapján Gálné Remenyik Juditnak, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertechnológiai Intézet tudományos főmunkatársának ítélte.

– Az okleveleket személyesen a Tudományos Igazgatóság Főépület 212. irodájában, vagy a tudig@unideb.hu címre eljuttatott kéréssel és az adatok megadásával postai úton lehet átvenni – tájékoztatott Varga Zsolt, a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának vezetője.

unideb.hu