Utazási vásár és autókiállítás a HALL-ban

Egyetem

Idén új helyszínként hazánk legnagyobb hallgatói klubja ad otthont Debrecen éves utazási szakkiállításának március 18-20. között.

Nemcsak az utazni vágyók, hanem az ágazat iránt elhivatott diákok számára is hasznos lesz az idei turisztikai seregszemle. A Debreceni Egyetem turizmus-vendéglátás szakos hallgatói ugyanis első kézből kapnak értékes információkat a 26. alkalommal megrendezett utazási vásár szakembereitől.

– A Magyarországon működő idegenforgalmi képviseletek (Málta, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország) vezetői tartanak majd előadásokat az egyetemen a hallgatóknak munkájukról, saját országuk turisztikai jellemzőiről és kulturális sajátosságairól – tájékoztatott Dajnoki Krisztina, a Gazdaságtudományi Kar docense, vásármenedzser.

Míg a GTK-sok tanulnak a szakkiállításon, addig a Zeneművészeti Kar hallgatói a közönséget szórakoztatják majd. A kar fúvósai és ütősei is fellépnek majd az utazási vásár egyik kísérő programjaként a HALL színpadán.

Hazánk legnagyobb hallgatói klubja először ad otthont a háromnapos rendezvénynek. A HALL-t üzemeltető Campus Kft. ügyvezetője szerint a turisztikai szakkiállítások világszerte nehezen állják meg a helyüket önálló rendezvényként, mivel sokan ma már inkább interneten intézik utazással kapcsolatos ügyeiket. Ezért a vásárral egy időben a stadion külső rendezvényterén nyolc év után ismét megnyitja kapuit a Debreceni Autókiállítás, melyen 17 márka 60 autóját csodálhatják meg az érdeklődők.

– Régóta gondolkodunk azon, hogy felélesszük az autókiállítás hagyományát Debrecenben. Abban bízunk, hogy a két rendezvény egymást segítve növeli majd az érdeklődők számát. Eddig körülbelül tízezren voltak kíváncsiak évente az utazási vásárra, idén arra számítunk, hogy eléri a húszezret a látogatók száma – tájékoztatott Miklósvölgyi Péter a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

A XXVI. Debreceni Utazási Vásáron 45 standon több mint száz kiállító várja az utazni vágyókat a Hallban. A háromnapos szakkiállítás idei díszvendége a királyi régióként ismert Közép-Dunántúl lesz.