„Varázslatos Hortobágy” fotópályázat

Helyi hírek

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, mint szervező, a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. közreműködésével fotópályázatot hirdet „Varázslatos Hortobágy” néven. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a Hortobágyi Nemzeti Park világörökségi értékeit, természeti szépségeit. Ezzel egy olyan közösség létrehozását célozzák meg, amelynek tagjai elkötelezettek szűkebb vagy tágabb pátriánk, szépséges hazánk természeti és kulturális értékeinek megőrzése iránt és mindezen értékek népszerűsítését a maguk esztétikai, fotográfiai eszközeivel támogatják.

Ugyanakkor a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság részéről pályázati lehetőséggel és díjakkal szeretnék viszonozni a Hortobágy iránt érdeklődő természet- és etnofotósok erőfeszítéseit, valamint inspirálni mindazokat, akik vágyat éreznek e csodálatos és kreatív hobbitevékenységre.

A fotópályázatra regisztráció útján lehet benevezni

A „Varázslatos Hortobágy” fotópályázaton a Hortobágyi Nemzeti Park, mint világörökségi helyszínen, a HNPI által meghirdetett további helyszíneken, ill. a hortobágyi kulturális rendezvényeken, a pályázati kiírásnak megfelelő, annak szellemiségével összhangban lévő témában készült nívós fotókkal lehet indulni.
A 2015-ös pályázati évben (2015. március 10. – október 18.) a Szervezők a következő kategóriákban hirdetnek éves természetfotós pályázatot:

1. Tájképek, „asztrotájképek”

2. Darufotók

3. Vadállatfotók: emlősök, madarak (kivéve a darvak!), kétéltűek, hűllők, halak, gerinctelen állatok, illetve az ezekről készült makró felvételek.

4. Növényfotók, illetve az ezekről készült makró felvételek.

5. Etnofotók: pásztorkodás, pásztorok, háziállatok, hagyományőrző rendezvények

6. Látogatók a bemutatóhelyeken:

-a fotókon legyen aktivitás, inspiráljon a természetben való aktív időtöltésre,
-a fotón szerepeljen a természetben töltött idejét élményként megélő ember,

7.Gyermek korosztály kategória vegyes témában (12 év alatti, 2003. január 1. előtt született versenyzők pályázhatnak)

 

A pályázat nyitott minden regisztrált felhasználó számára, a gyermekek számára külön kategóriában is.