Hopp Csilla és L.L. Junior

Felmentették Hopp Csilla barátnőjét, nem ő a felelős L.L. Juniorék kisfiának haláláért

Bulvár

Másodfokú ítéletet hozott a bíróság L.L. Junios kisfia, Dávidka tragikus halálesete ügyében.

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla P. Carmen Olíviát, aki L. L. Junior hároméves kisfiának a kezét fogta a három és fél évvel ezelőtti, Füredi úti tragédiát megelőzően. A táblabíróságot is megrendítette az eset, de a verdikt szerint nem követett el bűncselekményt Hopp Csilla barátnője – írja a 24.hu.

Bűncselekmény hiánya miatt tavaly szeptemberben már felmentették Hopp Csilla, Dávidka édesanyja, L.L. Junior volt párja barátnőjét, P. Carmen Olíviát, aki a kisfiú kezét fogta a tragédiát megelző percekben, az ügyész azonban fellebbezett. Úgy véli, azért történhetett meg a szörnyű tragédia, mert a nő nem fogta elég erősen a kisfiú kezét.

Valóban minden kézfogás ugyanolyan? Tényleg mindegy, hogy milyen erővel fogjuk a gyerek kezét? Én úgy gondolom, hogy ez nem így van. Egy gyerek kézfogása akkor biztonságos, ha azt olyan erővel tesszük, hogy nem tudja egy mozdulattal kihúzni

– magyarázta az ügyész, aki felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte gondatlan emberölés miatt. Az áldozat jogi képviselője, Borbély Zoltán szintén P. Carmen Olívia bűnösségének kimondását kérte gondatlan emberölésben.

A táblabíróság azonban alaptalannak találta a fellebbezéseket. Ujvári Ákos, a bíróság tanácsának elnöke elmondta, őket is megrendítette az eset, de nem megállapítható a barátnő felelőssége, aki az akkori élettapasztalatainak megfelelő gondossággal fogta a kisfiú kezét. Dávidka tragikus halála 2019-ben történt Zuglóban, amikor kiszabadította a kezét a felnőttekéből és kiszaladt az úttestre, ahol elgázolta az autó.