Jobbos vagy balos – melyik kádat válasszam?

Wellness

 Minden fürdőszoba-felújítás során felmerül a következő kérdés: jobbos vagy balos aszimmetrikus kádat válasszak? Mondhatjuk, hogy ez az aszimmetrikus kádak örök dilemmája. Cikkünkben eláruljuk, hogy mi alapján lehet eldönteni, hogy jobbos vagy balos kád szükséges.

Nem fér el a fürdőszobában a kád és a zuhanyzó is? Ebben az esetben érdemes beszerezni egy aszimmetrikus kádat. Így nagy fürdőtér kapható ahhoz képest, hogy mennyi helyet foglal el az aszimmetrikus kád. Kifejezetten praktikus megoldás kisebb alapterületű fürdőszobák esetében. Természetesen a nagyobb méretű változatok jól mutatnak a nagyobb fürdőszobákban is.

Mit nevezünk aszimmetrikus kádnak?

Azokat a kádakat, melyek hossza és szélessége eltér a sarokkádakétól és elhelyezhetőek a fürdőszoba sarkába. Valójában az aszimmetrikus kádak valahol félúton vannak a szögletes és a sarokkádak között. Az aszimmetrikus kádak szélessége 75 centimétertől, hosszúsága pedig 140 centimétertől kezdődik.

Mikor jobbos és mikor balos az aszimmetrikus sarokkád? Tegyük fel, hogy van egy 160 x 90 centiméteres kádunk. A hosszabbik, egyenes oldal kerül a fal síkjához, velünk szembe. Amennyiben a legrövidebb oldal jobbra kerül, akkor jobbos kádról beszélünk. Ha a legrövidebb oldal balra kerül, akkor balos aszimmetrikus kádról beszélünk.

Vannak kivételek az aszimmetrikus kádak esetében

Az előző bekezdésben említett megállapítás a legtöbb aszimmetrikus kád esetében igaz, azonban vannak kivételek. Például a Kolpa San aszimmetrikus kádjainál az ívet kell figyelembe venni, és ez alapján kell eldönteni a kád irányát. Továbbá a Ravak BeHappy típusú kádak esetében nincs ív, csupán egyenes részekből áll.

A Ravak BeHappy típusú kádaknál a lefolyó elhelyezkedését kell figyelembe venni. Amennyiben a lefolyó a bal oldalra esik, az egy balos kivitelű kád. Amennyiben jobbra esik, az egy jobbos kivitelű kád. Bármelyik típusra is esik a választás, a Zuhanykabin.hu oldalán beszerezhető.

Aszimmetrikus kád – helytakarékos és kényelmes megoldás

Az aszimmetrikus kádak nemcsak helytakarékosság szempontjából bizonyulnak tökéletes választásnak, hanem a kényelmet tekintve is. Sőt, kétszemélyes változat is kapható az aszimmetrikus kádakból, melyek lehetővé teszik, hogy két személy egyszerre használja kényelmesen.

Az aszimmetrikus kádak félúton vannak a téglalap alakú és a sarokkádak között. Mivel a fürdőtér átlós irányban van elhelyezve, meglepően tágas, így a kényelem hosszabb felületen élvezhető. Ráadásul az aszimmetrikus kádak többféle formában kaphatóak, biztonságosak, praktikusak, magas esztétikai értéket nyújtanak, valamint a fürdő- és a zuhanyrészek elrendezése minden igényt kielégít.