A narancsbőr leghatékonyabb ellenszere

Wellness

A narancsbőr (cellulit) amellett, hogy esztétikai probléma, arról is árulkodik, hogy az illető személy életmódja némi csiszolásra szorul. Persze erre nehéz terméket építeni és eladni a népnek, ezért kitaláltak – és kb. naponta találnak ki újabbakat – egy rakás csodaszert, amivel csak bekened magad / lenyeled / elénekled, és a narancsbőr magától felszívódik.

Ébresztő! Senkit nem veszi észre, hogy ez mind átverés?

A narancsbőr sokkal komplexebb probléma, mint ami közszájon terjed, és ebből kifolyólag a megoldása sem lehet olyan egyszerű, hogy egy pirula vagy kenőcs elintézi.

A narancsbőr kialakulása

Hihetetlen, ugye? A narancsbőr is elsősorban a helytelen életmód miatt alakulhat ki. Közvetlen kiváltó oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavarából eredeztethető, egész pontosan arról van szó, hogy a hajszálerek falán keresztül túlzott mennyiségű folyadék jut ki a sejtek közé, ez pedig a lassuló visszaszívódás és elszállítás miatt ödémák kialakulásához vezet. Egyszerűbb megfogalmazás szerint a narancsbőr a bőr alatti zsírsejtek kitüremkedése. Narancsbőr legnagyobb eséllyel a comb és a fenék táján alakul ki, de a mellen és a has bőrrétegén is előfordulhat.

A cikk itt folytatódik >>