Hatan lopták a fát Hadháznál

Rendőrség
A hajdúhadházi rendőrök 6 fiatalembert fogtak el, akik a megalapozott gyanú szerint fát loptak egy helyi erdőből.

Egy erdőőr értesítette a rendőrséget 2016. február 12-én 18 óra körüli időben arról, hogy egy Hajdúhadház külterületén található erdőben tetten ért több személyt, akik fát loptak, azonban közülük egy fiatal fiút tudott visszatartani a helyszínen, a többiek elszaladtak. A rendőrök azonnal az erdőhöz mentek, ahol megállapították, hogy egy 15 éves helyi fiú kerékpárra rakva akart fát lopni az erdőből, amikor észrevette őt az erdőőr. A fiút a rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A helyi lakosnál talált 20 darab kivágott akácfát, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt fűrészt a rendőrök lefoglalták és a fát visszaadták a tulajdonos részére.

A nyomozók az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján azonosították a fiú 5 társát, akiket 2016. február 13-án hajdúhadházi otthonaikban elfogtak. A rendőrkapitányságra előállított 35 éves B. Lászlót, 25 éves L. Józsefet, 20 éves B. Tibort és 29 éves B. Zsoltot gyanúsítotti kihallgatásuk után a nyomozók őrizetbe vettek, míg egy 14 éves fiút gyanúsítottként kihallgattak. A két fiatalkorú fiú az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a 6 terhelt ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.