Dupla szivárvány Los Angeles felett

Ritkán látható légköri jelenség jelent meg Los Angeles felett a nemzeti tragédia napján

Világ

Szeptember 11-én különleges égi jelenség volt látható az égen az amerikai nagyvárosban az esti órákban – jelentette helyszíni tudósítónk.

Egy kisebb eső és egy vörösen izzó naplemente kombinációja teljes, dupla szivárványt hozott létre a lila és narancs színben játszó, szinte lángoló Los Angeles-i égbolton szeptember 11-én – éppen azon a napon, amikor az Egyesült Államok a 2001-es terrortámadásra emlékezett.

A szemet gyönyörködtető jelenséget sokan egyfajta jelnek tekintették a metropoliszban, hiszen a szivárvány bibliai jelentése szerint a béke szimbóluma és így a jelenség eszerint került be az irodalmi kánonba is.

A World Trade Center New-York-i ikertornyait és a Pentagon épületét 2001-ben érte végzetes terrortámadás, melyben New York legmagasabb épületei megsemmisültek. A repülőgépeket eltérítő terroristák szervezett támadásai során közel 3 ezer ember vesztette életét.

Ezen a napon Egyesült Államok-szerte tartanak megemlékezéseket. A szemét gyönyörködtető természeti jelenség és a hozzá kapcsolódó szimbolikus tartalmak miatt keltett megdöbbenést a dupla szivárvány a kaliforniai nagyvárosban.

– Vida Virág –