rezsicsökkentés

A valaha volt legtöbb végzős a Zion Keresztény Missziós Központban

Világ

A Daegu Stadionban került megrendezésre az ünnepség november 20-án délben… Több mint 500 volt és jelenlegi lelkész is elvégezte a kurzust.

Fontos szempont volt az együttműködési hálózat közös működtetése a helyi önkormányzatokkal a biztonságra való felkészülés jegyében.

Először is a biztonság, másodszor és harmadszor is a biztonság volt a legfőbb szempont a rendezvény szervezésekor.

A helyi gazdaság újjáélesztéséhez is hozzájárult az, hogy az összes fogyasztás, illetve a szállítás és a szállás is a régión belül került megszervezésre.

A Zion Keresztény Missziós Központban 100 000-en végeztek idén mondta a ZKMK vezetője, Tan Young Jin, ami a valaha volt legnagyobb számú diplomás egyetlen keresztény oktatási intézményben.

A Zion Keresztény Missziós Központ, a Shincheonji Jézus Egyház bibliai oktatási intézménye 20-án tartja a Zion Keresztény Missziós Központ 113. osztályának záróünnepségét a Daegu Stadionban. Ezen a napon összesen 106 186-an végeznek, ezzel a világ legnagyobb teológiai oktatási intézményévé vált a Központ.

Biztonsági okokból a koreai záróünnepségen részt vevő személyek száma 80 000 főre lett korlátozva. Összesen mintegy 300 000 ember (online vagy offline) vett részt a befejezési ünnepségen a YouTube élő közvetítésében, kilenc nyelven.

A záróünnepséget a biztonsági kérdéseket szem előtt tartva alaposan előkészítették, mivel az utóbbi időben a ezen különösen nagy volt hangsúly. A Shincheonji Jézus Egyháza azt mondta: “Az esemény előkészítése kapcsán a biztonság az első, a második és a harmadik szempont.” Hozzátették: “Együttműködési hálózatot hozunk létre a helyi önkormányzatokkal a fertőtlenítés, a biztonság, a forgalom és a rend folyamatos ellenőrzésére, és egy külön ellenőrzési pontot működtetünk az esemény ellenőrzésére a rendőrséggel, a tűzoltósággal, a Daegu-si és a Suseong-gu-i hivatal biztonsági tisztviselőivel együttműködve.”

Emellett “maga az egyház összesen 14 000 biztonsági alkalmazottat különített el a rend fenntartására a helyszínen belül és kívül, és a túlzsúfoltság megelőzése érdekében négy órán keresztül tartott a résztvevők be-, ileltve kiengedése a rendezvény helyszínéről” – mondták. “Mintegy 180 egészségügyi dolgozó és négy mentőautó is készenlétben állt baleset esetére”. A biztonsági személyzet minden tagja számára elsősegély és kimenekítési képzést tartottak, és minden végzős elvégezte az elsősegély képzést is. “Hangsúlyozzuk, hogy ez a befejező ünnepség különösen biztonságorientált volt” – magyarázták.

Az esemény első része a megnyitó ünnepség, a második rész a befejező ünnepség volt. Az első rész dicsőítéssel kezdődődött, majd gratuláló beszédek, gratuláló üzenetek, reprezentatív ima és Man-Hee Lee elnök emlékbeszéde következett. A második részben egy gratuláló előadást tartott, Tan Young-jin, a Sion Keresztény Missziós Központ vezetője majd a diplomaoklevél átadása, bojtfordítás, a díjátadó ünnepség, a végzősök beszéde, végül egy különleges előadás következett.

A 113-as számú végzős osztályból összesen 522 lelkipásztor, köztük 37 koreai és 485 tengerentúli végezte el a kurzust, melyen a lelkipásztorok aránya jelentősen magasabb volt a korábbi évekhez képest. Ennek a hátterében a COVID-19 miatti online tanulás kialakítása is állhatott. Mivel olyan környezet jött létre, ahol a hallgatók mások tudta nélkül vehettek részt az órákon, a lelkészek és a szemináriumok száma is gyorsan nőtt. A végzősök két képviselője, akik ezen a napon tartották végzős záróbeszédüket, szintén lelkészek.

A lelkészek számának növekedésének hátterében az áll, hogy a COVID-19 világjárvány idején azok a lelkipásztorok, akik csatlakoztak a bevezető, középfokú tanfolyamhoz, illetve a Jelenések (haladó) tanfolyamot is, mások tudta nélkül vehettek részt az online oktatásban.

Heo Jung-wook, aki a koreai diplomás osztály képviseletében osztotta meg bizonyságtételét a záróünnepségen, már egy évtizede lelkipásztor dolgozik. Isten húsz évi szolgálata után a következőket mondta el: “A papi szemináriumban csak hagyományos teológiát tanultam, de a Jelenések könyvéről nem sokat tudtam. A bonyolult magyarázatok helyett egyszerű szavakkal tanított, hogy minél jobban átadhassa a szenteknek. Megbántam, hogy bűnös voltam, aki hozzáadtam és elvettem Isten igéjéből” – mondta. “Letettem minden vagyonomról és az igazság felé fordultam”. Igazi teológiát tanultam, amely a mennybe vezet, nem pedig az emberiség tanulmányozásához. “Hálát adok Istennek, hogy esélyt adott nekem az igazi életre” – mondta.

113. Jackson, a tengerentúli diplomások képviselője egy indiai lelkész, aki a szemináriuma nevét Hepto Zion Keresztény Missziós Központra változtatta, miután aláírta az együttműködési nyilatkozatot azt követően, hogy tavaly októberben online Bibliaórákat hallgatott a Shincheonji egyház szervezésében. Jelenleg a gyülekezetének 294 tagja, köztük két, a gyülekezetet vezető lelkipásztor is elvégezte a Zion Keresztény Missziós Központ teljes tanfolyamát, és a 113. osztály végzőseiként szerepelnek.

Eközben a Shincheonji Jézus Egyház a helyi gazdaság újjáélesztéséhez való hozzájárulásra és a helyi lakosokkal való együttműködésre összpontosított azzal, hogy a COVID-19 járvány óta az első nagyszabású személyes rendezvényt tartotta Daeguban. Minden lehetséges fogyasztási cikket, illetve a szállítást, a szállást és az étkezést 100 000 ember számára mind a régión belül végezték, így is segítve a helyi lakosokat.

Ezenkívül az Itaewon-katasztrófa után nem kaptak megerősítést arról, hogy meg lehet-e tartani a rendezvényt vagy sem, de ahelyett, hogy a helyi vállalatokkal fennálló szerződéses helyzetet figyelembe véve ahelyett, hogy lenondtak volna a számukra nyereséggel járó lehetőségről, úgy döntöttek, hogy a nagyszabású hazai és külföldi rendezvények megrendezésének ismeretei alapján a lehető legnagyobb mértékben a biztonságra összpontosítanak és a rendezvényt így tartják meg. (x)