Az étrend-kiegészítők hatóanyagai

Világ

Tápanyag-szükségletünket nem tudjuk minden esetben egészséges élelmiszerekkel kielégíteni, így olykor szükség lehet az étrend-kiegészítőkre, például terhesség, menopauza vagy akár krónikus állapot esetén. Milyen hatóanyagokat tartalmaznak ezek a termékek, és hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő készítményt?

Mire szolgálnak az étrend-kiegészítők?

Az étrend-kiegészítők bizonyos tápanyagok koncentrált forrásai, amelyeket többnyire tabletták, kapszulák, folyadékok vagy porok formájában hoznak forgalomba. Hatóanyagaik közé többek között a vitaminok, az ásványi anyagok, az aminosavak, az esszenciális zsírsavak, a rostok és a különböző növényi kivonatok tartoznak.

Fontos megjegyezni, hogy az étrend-kiegészítő készítmények nem helyettesítik az egészséges életmódot és a vegyes, kiegyensúlyozott étrendet. Céljuk a táplálkozási hiányosságok megszüntetése, illetve bizonyos élettani funkciók támogatása. Nem minősülnek gyógyszernek, és alkalmazásuk nem betegségek kezelésére irányul.

Az étrend-kiegészítők legfontosabb hatóanyagai

Egy minőségi multivitamin-készítmény támogathatja szervezeted egészséges működését, ha stressz ér, rosszul alszol, vagy nem mozogsz rendszeresen. Ezek a problémák ugyanis még a megfelelő étrend mellett is megnehezíthetik a szervezet számára a tápanyagok megfelelő felszívódását. De a sokféle vitamin- és ásványi anyag kombinációja mellett honnan tudjuk, hogy pontosan mit keressünk, amikor multivitamint vásárolunk?

Egy jól összeállított készítmény tartalmazza a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, ideális esetben pedig még néhány extra bioaktív anyag is megtalálható benne, kiváló minőségű növényi forrásból.

  • Vitaminok: A, C, D3, E, illetve nyolc fontos B-vitamin, azaz tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), B5, B6, biotin, folsav és B12.
  • Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, cink, szelén, réz, mangán, molibdén, króm.
  • Növényi bioaktív anyagok: Bónuszként az összetevők listáját gazdagíthatják például karotinoidok (lutein, likopin stb.).

Multivitamin prémium hatóanyagokkal

Az USA Medical multivitaminjai női és férfi verzióban is elérhetők, ha szervezetedet prémium minőségű, tiszta és vegyszermentes tápanyagokkal támogatnád. A készítmények az értékes növényi kivonatok mellett tartalmazzák a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat is. Válogass kedvedre az USA Medical étrend-kiegészítők között, és használd a természet erejét a tudománnyal kombinálva.

Garantált minőségű, amerikai CBD-olaj az USA Medicaltól

A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkön túl kíváncsi vagy egyéb termékekre is? Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj kizárólag olyan kender felhasználásával készül, amelyet speciális mezőgazdasági program keretében, organikus gazdálkodással, GMO-mentesen termesztenek az Egyesült Államokban.

Fotó: USA Medical

A CBD, a kendernövény egyik legfőbb vegyülete, nem rendelkezik tudatmódosító hatással. Az USA Medical termékei esetében még minimális THC-szennyezettségtől sem kell tartani, mert a CBD gyártási folyamata során kromatografiás tisztítóeljárással távolítják el a pszichoaktív komponenseket a kivonatból.

A készítményeket a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési rendszert alkalmazva, így a termékek gondosan bevizsgált, biztonságos készítmények. Független laborvizsgálatok igazolják a hatóanyag-tartalmat, illetve a nehézfém- és a növényvédőszer-mentességet is.

Kiemelt kép: Freepik