Nem vicc – a jogosítványszerzés akár külföldről is könnyedén megoldható

Világ

Ma már az sem jelenthet akadályt a jogosítványod sikeres megszerzése előtt, hogyha tartósan külföldön élsz, tanulsz vagy dolgozol. A cikkben pontosan meg is mutatjuk, miként tudsz szert tenni a vezetői engedélyre a fizikai távolság kiemelkedően hatékony áthidalásával.

Huzamosabb ideig külföldön tartózkodsz? Mutatjuk, hogyan szerezhetsz magyar jogosítványt!

Akár munka, tanulás, tréning vagy bármi egyéb tényező miatt töltesz viszonylag hosszabb időt külföldön tartózkodva, ettől függetlenül még viszonylag könnyedén tehetsz szert magyarországi vezetői engedélyre.

Vagyis nem feltétlenül szükséges, hogy a kint léted gátat szabjon a jogosítvány megszerzésére vonatkozó ambícióknak. Szerencsére a manapság használatos technológia kényelmesen lehetővé teszi mindazt, hogy földrajzi értelemben viszonylag távolról is megoldható legyen a folyamat kivitelezése. Máris mutatjuk, hogyan is működik mindez a gyakorlatban.

A jogosítványod megszerzésének az első fázisa külföldről intézve

Akárhol is szeretnéd begyűjteni a jogosítványod, az elméleti alapokra mindenképp szükség lesz. A pozitív hír ezzel kapcsolatban, hogy a KRESZ tananyag elsajátítása ma már lokációtól teljesen függetlenül is kivitelezhető.

Méghozzá e-learning formátumban. Vagyis a tanfolyam árának a kifizetését követően hozzáférést kapsz a teljes anyaghoz. Magyarul a saját tempódban, az önálló időbeosztásod függvényében tudsz majd haladni az egyes leckékkel és kérdésekkel.

Így teljes mértékben kiiktatható a földrajzi távolság, hiszen az internet és egy számítógép segítségével gyakorlatilag bárhol tanulhatsz. Amikor pedig kellőképpen felkészültnek érzed magad, következhet a vizsgatétel, no és persze a gyakorlati próbatételek teljesítése. Nézzük is meg ezeknek a menetét.

A gyakorlati órák és vizsgák menete, ha külföldről szeretnél vezetői engedélyt szerezni

A KRESZ tananyag elsajátítását ugyebár megoldhatod e-learning formátumban, viszont a vizsga abszolválásához már szükség lesz a személyes jelenlétedre. Ez nyilván amiatt szükséges, hogy ki lehessen zárni az esetleges visszaéléseket.

Jó hírünk viszont ezzel kapcsolatban is akad. A KRESZ és elsősegélyvizsga időpontja kapcsán ugyanis rugalmasan választhatsz. Sőt, ez a fajta flexibilitás tökéletesen fennáll a gyakorlati órákkal kapcsolatban is.

Nincs más teendő, mint jó előre egyeztetni az általad kiválasztott autós oktatóval. Amikor tehát előreláthatóan Magyarországon tartózkodsz majd, oda lesz célszerű csoportosítani a gyakorlati órák döntő többségét.

Ennek köszönhetően pedig nem feltétlenül kell majd fenekestül felforgatnod a kinti életedet. A saját tempód és preferenciáid mentén haladhatsz, és teljesítheted a szükséges lépéseket a jogosítványod megszerzése kapcsán.