Százmilliók vidékre – hajdú-bihari csarnok építésére is küld pénzt a kormány

Helyi hírek

Három vidéken működő magyar vállalat összesen 2,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, amelyekhez a kormánytól 690 millió forint támogatásban részesülnek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképesség-növelő program csütörtöki szerződésátadó rendezvényén, Budapesten.

Magyar Levente, a külgazdasági és külügyminisztérium parlamenti államtitkára átadja a támogatási szerződést Kiss Attilának, a Nagyhegyesi Takarmány Kft. ügyvezető igazgatójának a Dolcetta Kft., a MAM-Hungária Kft. és a Nagyhegyesi Takarmány Kft. támogatásáról szóló szerződések ünnepélyes átadásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. január 14-én. MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a három cég “820 munkahelyet véd meg”.

A miniszter ismertette: a Nagyhegyesi Takarmány Kft. beruházásaként Nagyhegyesen mintegy 900 millió forintból 1800 négyzetméteres új csarnok épül, új eszközöket, gépeket szereznek be, így az állateledel-gyártási kapacitásukat is tovább növelik.

A szaloncukorgyártásban piacvezető szerepet betöltő Dolcetta Kft. békéscsabai gyárában 1100 négyzetméteres új gyártó- és raktárcsarnok jön létre 725 millió forintos beruházással.

A MAM-Hungária Kft. Vas megyei gyárában, Vaskeresztesen a cumisüveg-gyártósort modernizálják és a termékvizsgálati laboratóriumot bővítik a 476 millió forintos beruházással.