Koronavírus - járvány

Az Egyesült Államokban is karanténba kerültek a Diamond Princess üdülőhajó hazaszállított utasai

Világ

Az Egyesült Államokban is karanténba kerültek a Diamond Princess üdülőhajó hazaszállított amerikai utasai – jelentette be hétfőn az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

A több mint 300 amerikai állampolgárt hazaszállító két repülőgép közül az egyik gép Kaliforniában szállt le, még vasárnap, a másik pedig hétfőn érkezett meg Texasba. Az utasokat mindkét államban katonai támaszpontokra vitték, ahol a koronavírusos megbetegedéssel fenyegetettek megfigyelésére kialakított, speciális részlegeket hoztak létre.

A Tokióból hazaérkezett utasoknak két hetet – a maximális időtartamot – kell karanténban tölteniük. Azt a 14 turistát, akin az előzetes vizsgálatok már kimutatták a fertőzöttséget, azonnal kórházba szállították.

A CDC közleménye szerint a vírusfertőzés nyomán kialakult új típusú tüdőgyulladás első tünetekor azonnal elkülönítik a betegeket. Az üdülőhajón tartózkodott amerikai utasok közül legalább negyven amerikai beteget japán kórházban ápolnak.

Egy tucatnyi amerikai azonban nem volt hajlandó elhagyni a hajót, annak ellenére, hogy az amerikai kormányzat kifejezetten erre a célra bérelt chartergépeket küldött az utasokért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük