Az 51. Medikus Kupa eredményhirdetése és záróünnepsége

Medikus Kupa 2024: pécsi győzelem született Debrecenben

Sport

Pécsi egyetemisták nyerték az idei Medikus Kupa összesített versenyét – jelentették be a szervezők a háromnapos versenysorozat záróünnepségén vasárnap délután a debreceni Főnix Arénában.

Az idén ötvenegyedik alkalommal mérkőztek meg a négy hazai orvosképző intézmény – a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem – orvostanhallgatói öt sportágban.

A női és férfi csapatok kispályás labdarúgásban, kézilabdában, röplabdában, kosárlabdában és vízilabdában mérték össze a tudásukat.
A legjobb egyéni teljesítményt nyújtó versenyzők és csapatok a vasárnapi záróünnepségen vették át a kupákat, a vándorserleget a Medikus Kupa abszolút győztese, a Pécsi Tudományegyetem csapata vihette haza.

“A sport, a gyógyítás csapatmunka, hajrá” – üdvözölte a fiatalokat a záróünnepségen a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára.

Hankó Balázs azt mondta, “az egyetem fiatallá tesz és fiatalon tart, a sport fiatallá tesz és fiatalon tart”, együtt ez az “örök fiatalság” receptje. A Medikus Kupa résztvevői pedig már ötvenegyedik alkalommal hozták el az “örök fiatalság” reményét – fűzte hozzá.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy már csak nyolcvan nap és Debrecen a “szomszéd várral”, Miskolccal együtt rendezi meg Európa legnagyobb felsőoktatási és sporteseményét, az Európai Egyetemi Játékokat nyolcezer résztvevővel, akik Európa több mint ötszáz egyeteméről érkeznek Magyarországra.

“Nyolcvan nap van, hogy felkészüljünk és megmutassuk, mi a magyar virtus. Hajrá egyetemisták, hajrá medikusok!” – zárta köszöntőjét Hankó Balázs.