Ritka betegséget diagnosztizáltak a DEAC kosárlabdázójánál

Sport

Körülbelül másfél évvel ezelőtt, egy rutinszerű orvosi vizsgálat mutatta ki, hogy a DEAC Kosárlabda Akadémia egyik legígéretesebb tehetsége, a felnőtt együttesnél is rendre fajsúlyos játékpercekhez jutó Kovács Ákos egy meglehetősen ritka, jóindulatú gyermekkori csontvelőbetegségben szenved – közölte a klub.

Mint írják, néhány hónapos kényszerpihenőt követően szerencsére az ifjú kosaras vérképe javulni kezdett, így visszatérhetett a parkettre és habár állapota nyomán olykor érezhetően fáradékonyabb volt a megszokottnál, becsülettel végigküzdötte a 2022-23-as bajnoki idényt, mi több, a debreceni diadallal záruló U20-as nyolcas döntő all-star csapatába is beválasztották.

Sajnálatos módon azonban május végén újra kedvezőtlen eredményt produkált, ebből kifolyólag az U20-as válogatottal sem tudott részt venni a nyári Európa-bajnokságon, sőt, orvosai tanácsára ideiglenesen sportkarrierjét is felfüggesztette.

Jó hír, hogy betegsége csontvelő-transzplantációval gyógyítható, melynek már az előkészületi fázisában jár, és amennyiben minden a tervek szerint alakul, hamarosan teljesen felépül, és újra a pályán láthatjuk majd. A gyógyulás folyamata viszont hosszadalmas, így az bizonyos, hogy az idei szezonban nem számíthat rá Andjelko Mandics vezetőedző.

A DEAC kosárlabda-szakosztálya és a teljes DEAC-család Kovács Ákos mellett áll, és mielőbbi teljes felépülést kíván neki.