Új, mégis ismerős sportigazgató kezd a DVSC-nél

Sport

Új pozícióban dolgozik tovább a klubnál Deonise Fachinello, miután befejezte kézilabda pályafutását az egykori brazil világbajnok. Sportigazgatóként leginkább új játékosok felkutatása lesz a feladata – írja a DVSC honlapján.

Deonise Fachinello neve Debrecenben akkor merült fel, amikor az elmúlt év végén, sérülések miatt alaposan megtizedelődött a Loki kerete.

A brazil világbajnok tavaly nyáron már befejezte kézilabdás pályafutását, ám a DVSC Schaeffler hívására, fél évvel később újra edzésbe állt. Siófokon 5 gólt szerzett, amivel oroszlánrészt vállalt a győzelemből. Szerződése (játékosként) a nyáron lejárt, de marad a klubnál.

Az új sportigazgatót klubja kérdezte jövőbeli terveiről:

– A klub sportigazgatójaként dolgozom tovább és az lesz az elsődleges feladatom, hogy segítsek olyan játékosokat találni, akiket érdemes leigazolni. Lehet az akár egy fiatal tehetség, vagy egy tapasztaltabb játékos, az a lényeg, hogy tudjon segíteni a csapatnak, legyen szó bármelyik posztról, kapus, beálló, átlövő, stb. Lehet, hogy a jövőben egyéb feladatokat is ellátok majd, erről egyeztetünk még az ügyvezetővel, de most elsősorban ezzel foglalkozom.

Az a célom, hogy segítsek a klubnak fejlődni, magasabb szintre lépni, hogy napról-napra profibbá váljon. Személyes célom pedig az, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy új játékosok érkezzenek a klubhoz. Aztán szeretném segíteni az új játékosokat abban, hogy jól érezzék itt magukat, hogy jobb játékossá váljanak itt, mert akkor a csapat is fejlődni tud. Ez a munkám – és, hogy is mondjam – a hitvallásom is. Segíteni a klubnak jó játékosokat találni és fejlődni, hogy évről-évre magasabb szintre jusson.

Fotó: dvsc.hu

Visszatért a régi tűz a lelátókra a Vasas ellen, de az eredményekkel még adós a Loki