Számlálóbiztosokat keresenek a népszámláláshoz Debrecenben

Helyi hírek

Magyarország egyik legjelentősebb adatgyűjtéséneklebonyolításához a helyi népszámlálási felelősök, azaz a települések jegyzői számlálóbiztosi hálózatot hoznak létre. A 2022 népszámlálásra Debrecen területén ellátandó számlálóbiztosi feladatokra várják a dolgozókat az alábbi feltételekkel:
Számlálóbiztos olyan nagykorú, büntetlen előéletű, cselekvőképes személy lehet, akinek legalább középfokú végzettsége van és rendelkezik legalább felhasználói szintű számítógépes ismerettel, saját informatikai eszközzel és interneteléréssel, valamint a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében mobiltelefonnal és e-mail címmel. További feltétel, hogy a jelentkező – egyéni felkészülést követően – az e-learning formában fennálló vizsgakötelezettségének határidőben eleget tegyen.

A számlálóbiztos főbb feladatai:

– a hozzárendelt körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése,

– szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele,

– az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőívek kitöltése az adatszolgáltatókkal (ahol nem töltötték ki a kérdőíveket interneten),

– folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A számlálóbiztosi terepmunka 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik. A kérdőívek kitöltésével kapcsolatos feladatot a számlálóbiztosok elektronikusan, tableten keresztül végzik, mely eszközt a Központi Statisztikai Hivatal biztosítja az adatfelvétel idejére. A népszámlálás települési munkáiban részt vevők feladatainak díjtételeit és normatíváit a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. melléklete tartalmazza.

 

Számlálóbiztosnak jelentkezni az önkormányzat hivatalos honlapján közzétett jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával lehet, amely leadható személyesen Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezési Osztályának címezve a 4025 Debrecen, Barna u. 23. alatti épület földszintjén lévő gyűjtőládába helyezéssel, valamint postai úton eljuttatható a 4024 Debrecen, Piac u. 20. címre, vagy megküldhető beszkennelve elektronikusan a nepszamlalas2022@debrecen.hu e-mail címre. (Telefonos elérhetőség: 06-52-511-450.)