Ike Thierry Zaengel DVSC

Ez az ember lesz a Loki megmentője? Jön a nagy bejelentés!

Sport

Úgy tűnik, viszonylag hamar választ kaphatunk a Loki jövőjét firtató, néhány napja feltett kérdésünkre. Vasárnap délután ugyanis a klub bejelentette: hétfőn sajtótájékoztatót tart a fejleményekről. Hamarosan elválik tehát az ocsú a búzától, vagy ha jobban tetszik, akkor felszáll a fehér füst, és végre eldől a debreceni foci jövője. Kérdés, hogy milyen előjellel nyugtázzuk majd mindezt.

Frissítés! Megtörtént a hivatalos bejelentés:

Edzőváltás és elnökváltás a DVSC-nél: a nagy bejelentések napja

Az időpontot illetően eredetileg 10 órát jelöltek meg az illetékesek, de végül 11 óra 30 percre módosult a Nagyerdei Stadion Sajtóközpontjába szervezett esemény kezdete.

A résztvevők kilétére is fény derült, két ember személye mondhatni papírforma: Papp László, Debrecen polgármestere valamint a DVSC Egyesület részéről Kósa Lajos.

A harmadik, Ike Thierry Zaengel viszont érdekes lehet, és beigazolódni látszik az örmény “megmentőkkel” kapcsolatos teória. A francia üzletember egy frissen alapított cég, az NSE Sport Invest Kft. ügyvezetőjeként szerezheti meg a kormánypálcát a Lokinál.

A cég nevét és adatait a Nemzeti Cégtárban is megtalálhatjuk, székhelye pont a stadionban lesz, így nem kell Sherlock Holmesnek lenni, hogy kitaláljuk, nagyjából mi várható a bejelentésen. Az NSE Sport Invest Kft. egyébként fő tevékenységként ügyviteli és egyéb vezetőségi tanácsadást jelölt meg.

De kicsoda Ike Thierry Zaengel?

Az 52 éves francia úriember a már korábban említett, nem túl jó renoméval rendelkező NOAH Group egyik embere. Februárban az olasz harmadosztályú ACN Siena elnökének is kinevezték, a klub korábban az örmény érdekeltségű konzorcium egyik csapata volt.

 Ike Thierry Zaengel DVSC
Fotó: Youtube

Egy kis internetes kutakodás után az is kiderül, hogy Zaengelt a világ top 10 üzleti tanácsadójának egyikeként jellemzik. Karrierjét a szórakoztatóiparban kezdte, majd az üzleti életben kötött ki. Többek között az amerikai filmipari óriás Miramax, a Harrods, a Qatar Investment Authority, a Paris Saint Germain és a Lamborghini partnereként tett szert hatalmas tapasztalatra. Korábban a Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhelyében (DEX) is tartott előadásokat „Vezér vagy menedzser vagy” címmel. Az üzlethez tehát egyértelműen ért, reméljük, hogy jó döntéseket hoz majd Debrecenben is.

Az is valószínűsíthető, hogy a manőver személyi változásokkal is járhat. Néhány óra, és minden kiderül. 

– Faragó László –