Elrontotta az Újpest a Loki születésnapját

Sport

2-1-re verte az Újpest a Nagyerdőn a 120. születésnapját ünneplő Lokit.

Az első félidőben a debreceniek csak nyomozták a labdát, majd a második játékrészben Dzsudzsák 11-esből szerzett góljával visszajöttek a meccsbe, de egyenlíteni már nem sikerült.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Debreceni VSC-Újpest FC 1-2 (0-2)
Debrecen, 6011 néző, v: Bogár
gólszerzők: Dzsudzsák (65., tizenegyesből), illetve Zivzivadze (5.), Antonov (45+3.)
sárga lap: Do. Babunszki (93.), illetve Mitrovic (27.), Onovo (45+1.), Croizet (64.), Zivzivadze (85.), Csongvai (88.)

DVSC:
Gróf – Kusnyír, Nikolic (Rácz, 89.), Deslandes, Ferenczi – Bévárdi (Soltész, 62.), Baráth – Dzsudzsák, Da. Babunszki, Bódi – Do. Babunszki

Újpest:
Banai – Pauljevic, Csongvai, Kuusk (Kastrati, 69.), Antonov – Boumal (Bjelos, 69.), Onovo – Croizet, Mitrovic (Mack, 90.), Beridze (Simon K., 79.) – Zivzivadze

Az első félidőben egyértelműen jobban futballozott riválisánál a vendég Újpest, amely már az ötödik percben előnybe került, majd a szünetig sokkal többet birtokolta a labdát a házigazdáknál, és veszélyesebb támadásokat is vezetett. A játékrész hosszabbításában egy remekül kivitelezett szabadrúgás nyomán kétgólosra nőtt a fővárosiak előnye, így nyugodtan vonulhattak a szünetre.

A fordulás után megélénkült a Debrecen játéka, amelynek azonban kicsivel több mint húsz percre volt szüksége a szépítéshez, akkor videobírózás után megítélt tizenegyest rúghatott Dzsudzsák, és nem hibázott. A hajdúsági együttes innentől kezdve tovább erőltette a támadásokat az egy pont megszerzése érdekében, míg az Újpest javarészt a védekezésre koncentrálva próbálta megőrizni egygólos előnyét. A fővárosiak erőfeszítéseit végül siker koronázta, így elvitték a három pontot Debrecenből.